5 stroužků | česnek | |
5 ks | brambory | |
1 balení | majoránka | |
5 lžic | hladká mouka | |
1 ks | cuketa | |
1 ks | uzené tofu | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
1 - | olej | |
podle chuti | ||
1 - | sůl | |
1 - | pepř |
Cuketu a brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle na jemno. Přistrouháme uzené tofu a česnek.
Poté do směsi přidáme mouku, majoránku, sůl a pepř a pečlivě promícháme.
Takto připravené těsto smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Hotové cuketové bramboráky s tofu dáváme na ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného oleje.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena