těsto | ||
---|---|---|
2 stroužky | česnek | |
1 ks | vejce | |
100 g | brambory | |
120 g | cuketa | |
2 lžíce | parmazán | |
2 lžíce | hladká mouka | |
podle chuti | ||
sůl | ||
čerstvě mletý černý pepř |
Opláchnuté a osušené cukety zbaváme konců. Bramboru oloupeme. Cuketu i bramboru nastrouháme do mísy nahrubo. Posolíme a necháme na 10 minut stát. Z nastrouhané cukety vymačkáme veškerou vodu, kterou pustila. K vymačkaným cuketám přidáme rozšlehané vejce, lisovaný česnek, sůl, pepř, nastrouhaný parmazán a mouku. Mouku dáme podle potřeby. Plech vyložíme navlhčeným pečícím papírem. Z těsta pomocí lžíce tvoříme placičky - bramboráčky. Cuketové bramboráčky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, poté obrátíme a dopékáme dalších asi 10 minut. Cuketové bramboráčky s parmazánem jsou výborné teplé nebo vlažné.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Videorecept: Cuketa v olivovém oleji s bazalkou podle tradiční italské receptury
Vyzkoušejte jeden z tradičních receptů italské kuchyně. Cuketa v olivovém oleji s bazalkou patří mezi velmi chutné pokrmy, které vás svou chutí a jednoduchou přípravou jistě zaujmou.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Autor:Samman
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena