3 lžíce | máslo | |
400 g | brambory | |
50 g | cibule | |
0.3 lžičky | kmín | |
3 lžíce | hladká mouka | |
200 ml | smetana ke šlehání | |
100 g | telecí párek | |
1 sklenice | sterilované cuketové zelí | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
ocet |
Oloupané brambory nakrájíme na kousky a v osolené a kmínem ochucené vodě uvaříme doměkka. Brambory slijeme a vývar uchováme. Telecí párky nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Z cibule, mouky a másla připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z brambor a vše zvolna vaříme asi 10 minut. Pak vmícháme sklenici domácího sterilovaného cuketového zelí a nakrájené párky. Vše povaříme ještě asi 10 minut, poté přidáme uvařené brambory a smetanu. Polévku prohřejeme a podle chuti dosolíme a okyselíme octem. Cuketovou zelňačku s bramborem a telecím párkem můžeme podávat jako vydatnou svačinu, ale také jako hlavní chod třeba k večeři.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě začíná, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena