5 stroužků | česnek | |
1 ks | cibule | |
0.3 hrnku | červená čočka | |
4 ks | brambory | |
1 hrst | hrášek mražený | |
1 kostka | bujón zeleninový | |
2 ks | cuketa | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
petrželová nať | ||
polévkové koření | ||
celé nové koření | ||
podle potřeby | ||
celozrnná mouka jemná | ||
olivový olej (ne extra panenský) |
1. Oloupanou cibuli i česnek nakrájíme najemno a na trošce oleje osmahneme. Zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme na malé kousky nakrájené brambory s cuketou a červenou čočku. Povaříme.
2. Před koncem přisypeme hrášek, čerstvou nasekanou nebo sušenou petrželovou nať, nové koření. Podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme tekutým ochucovadlem polévek a vložíme lžíci předem připravené a vychladlé jíšky. Polévku necháme projít varem. Pro hustší konzistenci rozmixujeme nebo jen pomačkáme stejným způsobem jako šťoucháme vařené brambory.
3. Cuketovou polévku s brambory podáváme teplou. Dobře zasytí a recept je určen na více než 4 porce.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát
Chystáte se grilovat? Podívejte se, jak se připravuje salát z grilovaných cuket a jak se na grilu zapékají smetanové brambory. Je to opravdu jednoduché.
Cuketa: Zeleninový poklad v kuchyni, který se hodí k zapékání, grilování i smažení
Cuketu jsme vděčně přijali do jídelníčku jako stále více oblíbenou všestranně využitelnou zeleninu. Bohužel stejně jako je skupina lidí, kteří ji milují a dávají ji téměř do všeho, tak existují lidé, kteří cukety ze srdce nenávidí. Jejich problém je buď ve stravovacích zvycích, ale také v tom, že neumí ocenit její jemnost, navíc ji neumí správně připravit. Přitom na tom není nic složitého!
Autor:Ren
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena