směs | ||
---|---|---|
2 ks | cuketa | |
3-4 ks | brambory | |
2 hrnečky | hladká mouka | |
1 ks | vejce | |
podle chuti | ||
1 lžička | sůl | |
1 špetka | pepř | |
3 stroužky | česnek | |
1 lžíce | sušená majoránka |
Asi dvě střední cukety opláchneme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Někdo nechává vykapat přes síto, ale u mladších cuket to není nutné. Oloupeme a stejně nahrubo nastrouháme také 3 až 4 větší brambory. Přidáme hladkou mouku, sůl, pepř, česnek, majoránku a vejce, zkrátka vše, co normálně přidáváme do klasického bramboráku. Řádně promícháme, až vznikne těsto jako na bramboráky. Pokud cuketa pouští příliš vody a směs řídne, můžeme přisypat víc mouky.
Směs pak nabíráme naběračkou a na rozpálené pánvi tvoříme placky, které opékáme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme, ale jsou výborné i za studena.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena