1 ks | cibule | |
450 g | cuketa | |
1 ks | paprika červená | |
500 g | bramborové gnocchi (polotovar) | |
omáčka | ||
---|---|---|
cukr | ||
200 ml | bílý jogurt | |
1 lžíce | čerstvý nebo mražený kopr | |
podle chuti | ||
sůl | ||
podle potřeby | ||
olivový olej |
Jogurt osolíme, promícháme s usekaným koprem, podle chuti můžeme přisladit a necháme rozležet. Cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Cuketu omyjeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Bramborové gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. V hlubší pánvi na oleji postupně orestujeme cibuli, papriky a cuketu. Potom přidáme uvařené a okapané bramborové gnocchi a vše na pánvi promícháme. Podle chuti osolíme.
Cuketu s bramborovými noky podáváme s jogurtovo-bylinkovou omáčkou. Místo kopru můžeme použít podle oblíbenosti pažitku, petrželku nebo i mátu.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Rychlé obědy z cukety v 10 variacích
Možná už si nevíte rady, jak s úrodou cuket co nejlépe naložit. Kromě polévky a oblíbených placiček, lze cuketu zakomponovat do spousty pokrmů - zapéct ji, přidat do rizota, naplnit, ale také z ní připravit masové lasagne nebo chutný paprikáš.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena