- Připravíme si skleněnou nádobu na pečení. Máslo necháme změknout.
- Jablka zbavíme slupky i jádřinců a nakrájíme je na kostičky.
- Jablky naplníme pekáček. Ovoce zasypeme cukrem, moukou, vše promícháme a mezi jablka vložíme jednu celou skořici.
- Připravíme si klasickou drobenku na koláče. Doporučuji přidat i pytlíček, či dva vanilkového cukru. Krásně nám drobenku provoní.
- Připravenou drobenkou přikryjeme všechna jablka a dáme zapéct do trouby. Crumble pečeme klasicky na 180 °C, dokud drobenka nezíská nazlátlou barvu.
- Trvá to asi 40minut. Kdo má radši křupavější krustu, nechá koláč v troubě déle, koláči to určitě neuškodí.
Crumble je výborný za tepla, ale studený chutná také dobře. Labužníkům můžu doporučit přelít crumble čokoládou, karamelem nebo je výbornou kombinací kopeček zmrzliny.
-> Jak udělat dokonalou drobenku? Důležitý je poměr surovin!