2 ks | vejce | |
strouhanka | ||
1 ks | citron | |
1 lžíce | máslo | |
hladká mouka | ||
200 g | šunka | |
8 | telecí řízky | |
200 g | plátkový sýr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý bílý pepř | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Řízky zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky sýra a šunky nakrájíme podle velikosti řízků. Na řízky položíme po plátku sýra a šunky, přehneme je a na okraji lehce sklepneme nebo upevníme párátky.
Naplněné řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a prosáté strouhance. Pak je ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažíme dozlatova. Po usmažení je necháme okapat a na papírových ubrouscích zbavíme přebytečného tuku.
Řízky Cordon bleu rozložíme na předehřátou mísu, podle chuti pokapeme rozehřátým máslem a ozdobíme řezy citrónu. Plněné telecí řízky Cordon bleu podáváme s pečenými bramborami a mladým dušeným hráškem.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Po přečtení tohoto titulku se asi každá žena a i leckterý muž vaření znalý ironicky pousměje. Ale v praxi je tomu tak, že existuje skutečně velký rozdíl mezi řízkem a řízkem. Řízky mohou být tvrdé a gumové, nebo chutné a křehké. Cílem je pochopitelně druhá varianta, proto vám zkusíme prozradit pár fíglů, jak na to.
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena