Žloutky oddělíme od bílků.
Žloutky ušleháme s cukrem. Přimícháme kakaový prášek a čokoládu. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do čokoládové hmoty. Směsí naplníme vymazanou dortovou formu o průměru 22,5 cm a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme 35 minut. Necháme vychladnout a ozdobíme karamelem.
Příprava karamelu: Cukr rozpustíme na pánvi se silným dnem při vysoké teplotě. Pánví průběžně třeseme, aby se cukr rovnoměrně zahříval. Přivedeme k varu a mícháme, dokud hmota nezíská zlatavou barvu. Karamel nalijeme na vymaštěnou fólii a necháme vychladnout. Poté jej nasekáme na větší kousky.
Zdroj:
Nakladatelství Rebo, edice
Kuchařka pro labužníky