Výborný a šťavnatý čokoládový moučník s avokádem. Recept na moučník k nedělnímu odpočinku u kávy.
Hodnocení
4.5
/ 5 (38x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
těsto
180 g
cukr
2 ks
vejce
300 g
avokádo
60 g
hladká mouka
1 ks
kypřicí prášek do pečiva
100 g
kvalitní hořká čokoláda
na ozdobu
cukr moučka
Postup přípravy
Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni, případně ji rozpustíme v mikrovlnné troubě. Čokoládu necháme vychladnout.
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh.
Obdélníkovou formu (20 x 24 cm) vyložíme papírem na pečení, nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Dobře zralé avokádo rozpůlíme, odebereme jádro a dužinu rozmixujeme na krém.
Žloutky šleháme s cukrem do světlé pěny. K žloutkové pěně přimícháme avokádový krém s čokoládou. Důkladně promícháme a přimícháváme pomalu prosátou mouku s práškem do pečiva.
Nakonec ručně přimícháme sníh.
Dobře spojené těsto uhladíme do formy a pečeme asi 25 - 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Upečený brownies necháme úplně vychladnout, potom pocukrujeme a nakrájíme na čtverce. Čokoládový brownies s avokádem podáváme k šálku dobré kávě.