Máslo si necháme na teplém místě změknout. Čokoládu naopak máme v lednici, aby měkká nebyla. Ztuhlou ji nastrouháme.
Máslo s cukrem a vajíčky utřeme do pěny. Můžeme k tomu použít elektrický ruční šlehač. Přidáme med a perníkové koření, přisypeme nastrouhanou čokoládu a 3 lžíce kakaa. Vmícháme mouku a nakonec sodu. Těsto vypracujeme rukama. Zadělané těsto necháme vychladit alespoň 1/ 2 hodiny v lednici.
Potom na pomoučeném vále vyválíme plát asi 0,5 centimetru silný a vykrajujeme různé tvary pomocí vykrajovátek. Nožem přendáváme na plech s pečícím papírem a pečeme zprudka v předehřáté troubě asi 3 minuty. Z kuchyně neodcházíme, perníčky musíme hlídat.
Ještě horké čokoládové perníčky potíráme rozšlehaným vajíčkem, krásně se pak lesknou.
Perníčky zdobíme polevou, ušlehanou z cukru, bílků, šťávy z citronu a 1 lžičky solamylu.