3 lžíce | cukr | |
30 g | máslo | |
25 g | kakao | |
65 g | mandle | |
35 g | ovesné vločky | |
krém | ||
---|---|---|
250 g | tvaroh | |
2 lžíce | med | |
100 g | borůvky |
Mandle rozmixujeme najemno s ovesnými vločkami, smícháme s kakaem holandského typu a cukrem. Poté rozpustíme máslo a vmícháme do sypké směsi. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 10 minut na 150 °C. Mezitím si rozmixujeme rozmražené okapané malé borůvky a smícháme s tvarohem nebo bílým jogurtem a medem. Do menších skleniček navrstvíme krém a ozdobíme vychladlou čokoládovou hlínou. Čokoládovou hlínu podáváme ve skleničkách, pro efekt můžeme dozdobit jedlými květy.
(doba přípravy 30 min)
Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky
Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
Čokoláda - co možná ještě nevíme
Dost dlouhou dobu se čokoláda konzumovala jako nápoj, nebo jako léčivá potravina. Dnes pro nás čokoláda znamená sladkou tabulku, které málokdy odoláme.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena