těsto | ||
---|---|---|
2 ks | vejce | |
150 g | máslo | |
250 ml | mléko | |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva | |
100 g | cukr krystal | |
300 g | polohrubá mouka | |
50 g | holandské kakao | |
poleva | ||
100 g | máslo | |
5 lžiček | rum | |
1 lžíce | voda | |
150 g | cukr moučka | |
3 lžíce | holandské kakao |
Máslo necháme změknout. Poté smícháme všechny ingredience na těsto (mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, vejce, mléko a změklé máslo). Těsto nalijeme na středně velký plech vymazaný máslem a vysypaný moukou nebo vystlaný pečícím papírem. Těsto na plech rozprostřeme rovnoměrně a pečeme cca 30 minut na 180 °C. Mezitím si připravíme polevu tak, že rozpustíme máslo, to smícháme s rumem, horkou vodou, cukrem a kakaem. Hotovou buchtu polijeme polovinou polevy. Necháme zchladnout a až potom polijeme druhou polovinou polevy. Čokoládovou buchtu můžeme krájet na kostky a podávat ke kávě, ale i jako sladkou tečku po vydatném obědě.
Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky
Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
Nepečené arašídové řezy s čokoládou krok za krokem
Připravit sladké tyčinky ze zdravých surovin není vůbec těžké. Příprava je opravdu jednoduchá a navíc na jejich přípravu nepotřebujete ani troubu.
Autor:Just cook
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena