300 g | hladká mouka | |
120 ml | olej | |
1 špetka | sůl | |
3 ks | vejce L | |
100 g | čokoláda na vaření | |
3 lžíce | kakao | |
150 g | cukr krupice | |
130 ml | mandlové mléko | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
čokoládová poleva |
Vejce našleháme do pěny s cukrem. Přidáme vanilkový cukr, olej, prosátou mouku a prášek do pečiva, mandlové mléko, kakao a rozpuštěnou čokoládu.
Z ingrediencí vyšleháme vláčné těsto, které nalijeme do dobře vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku.
Čokoládovou bábovku pečeme na 170 °C a pečeme ještě asi 30 minut. Čokoládovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme, polijeme čokoládovou polevou, necháme zatuhnout a můžeme podávat.
Luxusní bábovka s kandovaným ovocem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto úžasně voňavou bábovku. Při pečení provoní byt perníkovou vůní a při ochutnání překvapí kandovaným ovocem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena