1 ks | cibule | |
2 stroužky | česnek | |
1 ks | paprika červená | |
1 lžička | kari koření | |
1 lžička | garam masala | |
2 lžíce | olej | |
400 ml | passata | |
1 balení | rostlinná smetana | |
125 g | červená čočka | |
300 ml | voda | |
1 lžička | pepř a sůl | |
1 hrst | čerstvý koriandr nebo petrželka |
Čočku propláchneme studenou vodou a uvaříme v neosolené vodě doměkka.
Mezitím si na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme kari koření a garam masala, na kostičky nakrájenou červenou papriku, promícháme a chvilku společně orestujeme. Přidáme rajčatovou passatu a chvilku povaříme, poté přidáme uvařenou čočku a zalijeme rostlinnou smetanou, která nám směs zahustí. Na závěr dochutíme solí a pepřem. Podáváme posypané koriandrem nebo jinými bylinkami a s rýží
Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!
Videorecept: Salát z černé čočky podle Anny
Tak tohle je vážně pecka! Salát z černé čočky Beluga je naprosto dokonalý! Kombinace sladkého kokosového mléka, pikantnosti zázvoru a kyselosti citronu vás naprosto dostane!
Autor:Jitka Langová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena