1 ks | cibule | |
1.5 l | voda | |
1 ks | mrkev | |
1 ks | petržel | |
200 g | čočka | |
10 dkg | anglická slanina | |
podle chuti | ||
---|---|---|
česnek | ||
sůl | ||
majoránka | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
olej |
!TIP k servírování
Bylinky a koření: Posypte čerstvými bylinkami, jako je petržel nebo koriandr. Bylinky přidají nejen barvu, ale také další vrstvu chuti.
Krutony nebo křupavá cibulka: Přidejte trochu křupavých krutonů nebo jemně orestovaných cibulí pro kontrast v textuře.
Foto: Shutterstock.com
Čočková polévka: Vynikající tradiční recepty a čočkové krémy s nádechem exotiky
Čočka, přirozeně bezlepková luštěnina s vysokým obsahem proteinů je velmi prospěšná pro naše zdraví. Navíc se s ní dá při vaření opravdu kouzlit a za málo peněz nasytíme celou rodinu. Dnes se zaměříme na polévky, kdy si připomeneme klasické babiččiny recepty z hnědé čočky, ale také se podíváme na čočku červenou, která tvoří základ čočkových krémů.
Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů
Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.
Videorecept: Salát z černé čočky podle Anny
Tak tohle je vážně pecka! Salát z černé čočky Beluga je naprosto dokonalý! Kombinace sladkého kokosového mléka, pikantnosti zázvoru a kyselosti citronu vás naprosto dostane!
Autor:lucik
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena