Den dopředu si čočku namočíme do vody. Druhý den čočku scedíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dva větší stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Na sádle nebo oleji si orestujeme drobně nakrájenou cibuli a potom přidáme scezenou čočku. Dále přidáme sůl, majoránku, podlijeme vodou a vaříme doměkka. Přidáme prolisovaný česnek, povaříme a zahustíme moukou. Podle potřeby čočku dochutíme.
Na oleji osmažíme naříznutý párek a na další pánvi usmažíme z vajec volská oka.
Podle chuti popřípadě uvaříme vejce jen natvrdo. Párek s vejcem a sterilovanou okurku servírujeme k čočce na talíř. Vegetariáni uzeninu vynechají.
Čočku s párkem, vejcem a okurkou podáváme jako chutný hlavní chod, můžeme přikusovat chléb.