Cizrnu propláchneme a na 10 hodin namočíme. Potom vodu vyměníme za čerstvou, ochutíme špetkou libečku, přidáme bobkový list a uvaříme doměkka. Ke konci vaření cizrnu osolíme a slijeme. Olivy necháme okapat a nakrájíme na tenké nudličky. Salát polníček omyjeme a necháme oschnout.
Zálivka: Čerstvý zázvor očistíme a nastrouháme. Česnek prolisujeme. Olej promícháme s citronovou šťávou, zázvorem a česnekem. Podle chuti zálivku přisladíme.
Okapanou a vychladlou cizrnu promícháme se zálivkou, nakrájenými olivami a necháme hodinu v chladu rozležet.
Těsně před podáváním vmícháme k cizrně salát polníček a jednotlivé porce posypeme mini kuličkami mozzarelly. Vhodnou přílohou k salátu z cizrny je tmavý chléb.