3 ks | vejce | |
100 g | máslo | |
150 g | cukr krupice | |
2-3 ks | bio citron |
Citrony pečlivě umyjeme a nastrouháme kůru. Dáváme si pozor, abychom strouhali jen žlutou část a ne bílou, po které by nám krém zhořkl. Poté citrony vymačkáme. My jsme ze 2 citronů získali 90 ml šťávy. Pokud jí budete mít méně, sáhněte po třetím citronu, případně upravte poměr cukru. Nachystáme si 2 kastrůlky nebo nerezovou misku, která po vložení do kastrůlku zapadne zhruba do jeho poloviny. Do většího kastrůlku nalijeme trochu vody, do většího dáme citronovou kůru, šťávu, cukr a rozšlehaná vejce. Za průběžného míchání zahříváme, dokud voda nezačne lehce bublat. Připravíme si na kousky nakrájené máslo. Jakmile směs začne tuhnout, přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Hotový citronový krém necháme za občasného promíchání vychladnout. Citronový krém - Lemon curd podáváme v mističkách s plátkem citronu a plníme jím připravené košíčky. Krém můžeme i přemístit do skleniček a uschovat v lednici na později. V lednici nám vydrží minimálně 2 týdny. Uvedené množství vyjde na 2 skleničky citronového krému.
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
Autor:Hanka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena