Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a rozklepeme na tenký plát. Ten osolíme bylinkovou solí, opepříme citronovým pepřem a z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý plát poklademe hranolek nivy a ementálu, přidáme proužek papriky (čerstvé či sterilované). Maso pečlivě zabalíme a vytvoříme tak kapsu, kterou spíchneme párátky. Kuřecí kapsu obalíme v proužcích slaniny a opět připevníme párátky.
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky.
Na pánvi rozehřejeme rovnou lžíci oleje a kuřecí kapsy osmahneme ze všech stran. Vyjmeme, do pánve přidáme kousek másla a vhodíme mrkev. Za občasného promíchání restujeme, až nám začne mrkvička pouštět vodu. Posypeme bylinkovou solí.
Mrkev přesypeme i s výpekem do pekáčku, na to poklademe kuřecí kapsy, podlijeme trochou vody a pečeme asi 30 minut přikryté. Pak pokličku sejmeme a dopečeme do křupavé slaninové krustičky.
Citronovou kuřecí kapsu dáme na talíře, obložíme mrkvičkou a podáváme. Kdo chce, přidá vařené brambory, hranolky nebo klidně i dušenou rýži.