Kdo pamatuje citronovou babetu, která se dřív prodávala? Tady je recept na přesně takovou.
Hodnocení
4.7
/ 5 (71x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
23x
Ingredience
1 špetka
sůl
4 ks
vejce
10 dkg
solamyl
1 ks
citron
1 lžička
kypřicí prášek do pečiva
25 dkg
cukr moučka
1 ks
vanilkový cukr
20 dkg
polohrubá mouka
1 ks
Hera
Postup přípravy
Změklý tuk, cukr, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru nastrouhanou z jednoho citronu šleháme, až získáme hustý krém. Postupně zašleháme vejce. Mouku, solamyl a prášek do pečiva promícháme a po troškách přidáváme do krému a opatrně promícháváme.
Těsto na citronovou babetu dáme do formy vyložené pečícím papírem nebo na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na cca 180 °C.
Citronovou babetu po upečení nakrájíme a podáváme podle chuti.