3 stroužky | česnek | |
2 ks | chilli paprička | |
300 g | kuřecí prsa | |
1 lžička | čerstvý zázvor | |
1 ks | červená kapie | |
1 svazek | jarní cibulka | |
300 g | čínské vaječné nudle | |
2 ks | zelenina Pak choi | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
vývar | ||
solamyl | ||
podle chuti | ||
mletý černý pepř | ||
světlá sójová omáčka |
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v solamylu. Připravíme si zeleninu. Jarní cibulku omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a oloupaný česnek na plátky. Pak choi očistíme, listy nakrájíme na nudličky a dužinatou část na osminky. Červenou kapii a chilli papričky zbavíme jadérek. Papričky nasekáme nadrobno a kapii nakrájíme na nudličky. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme. Čínské vaječné nudle uvaříme podle návodu na obalu. V pánvi Wok na rozpáleném oleji opečeme kuřecí nudličky dorůžova. Maso vyjmeme, teplotu snížíme a na výpeku krátce orestujeme jarní cibulku, česnek, kapii, papričky, zázvor a nakrájené čínské zelí Pak choi. Jakmile zelenina "zavadne", vrátíme do pánve maso, přilijeme malé množství vývaru a vše přivedeme k varu. Nakonec vmícháme uvařené čínské nudle, směs prohřejeme a dochutíme sojovou omáčkou. Čínské nudle s kuřecím masem a čínským zelím Pak choi rozdělíme na porce a podáváme.
Videorecept: Čínské brambory a červené fazole pro všechny, kteří milují pikantní pokrmy
Levně, zdravě a chutně - tak se dá jednoduše shrnout dnešní hlavní chod z brambor a červených fazolí. Vše skvěle doplní chilli papričky, chilli pasta, česnek a šalotka - o solidní pálivosti nemůže být pochyb.
Fantastická asijská chuťovka: Gyoza knedlíčky krok za krokem
Vyzkoušejte recept na parádní knedlíčky gyoza. Máme pro vás tentokrát jejich veganskou verzi - s veganským mletým masem a omáčkou, naučíme vás je krok za krokem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena