Výtečný a jednoduchý dip - k televizi, na oslavu, nebo jen tak s křupavou bagetkou.
Hodnocení
4.3
/ 5 (6x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
1 lžíce
olej
sůl
2 ks
cibule
1 lžíce
ocet vinný
1 kelímek
Gervais
bílý pepř
1 kelímek
zakysaná smetana
1 hrst
pažitka nebo jarní cibulka
bagetka, toustový chléb
Postup přípravy
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi osmahneme na oleji cibuli do zezlátnutí a necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu.
V misce smícháme opečenou cibuli, zakysanou smetanu, žervé a ocet. Podle chuti dosolíme a opepříme. Přidáme pokrájenou pažitku nebo jarní cibulku.
Hotový cibulový dip se zakysanou smetanou necháme uležet v lednici. Podáváme s opečenou bagetkou nebo toustovým chlebem.