nálev | ||
---|---|---|
1 ks | cibule | |
1 ks | jablko | |
1 lžička | majoránka | |
250 ml | voda | |
2 lžíce | včelí med |
Léčivý cibulový čaj je vhodný při prvních příznacích nachlazení, především, pokud cítíte, že se o vás pokouší kašel. Do vody vložíme nakrájené plátky cibule, plátky jablka a přivedeme k varu. Poté odstavíme, přidáme majoránku a necháme přikryté deset minut stát. Poté scedíme a ochutíme medem, podáváme teplé.
Cibulový čaj je lahodný, štiplavou cibuli v něm vůbec neucítíme, ale zaručeně pomáhá. Pijeme jej 3x denně.
Vyzkoušené a vděčné recepty se zázvorem: Nachlazení bude bez šance!
Zázvor je v této roční době nepostradatelnou součástí zdravého jídelníčku a dávno neplatí, že se z něj dá uvařit pouze vitamíny nabitý čaj. Pojďme se kromě zázvorové medicíny v podobě nápojů podívat i na jiné pokrmy, ve kterých zázvor perfektně užijeme.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena