2 ks | velká bílá cibule | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
hrubá mouka | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
těstíčko | ||
2 ks | vejce | |
2 lžíce | solamyl | |
1 lžíce | voda | |
4 lžíce | hrubá mouka | |
1 lžička | jedlá soda |
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, která rozebereme na kroužky. Osolíme a lehce zaprášíme hrubou moukou. Připravíme si těstíčko. Vejce rozšleháme v misce a smícháme se solí, moukou, solamylem a jedlou sodou. Jednotlivé kroužky namáčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dorůžova. Necháme okapat na papírové utěrce. Smažené cibulové kroužky podáváme s čerstvou zeleninou. Výborně chutnají s tatarskou omáčkou, domácí tvarohovou majonézou nebo kečupem.
Videorecept na ty nejlepší smažené cibulové kroužky, jaké jste kdy jedli!
Vyzkoušejte tuto výbornou chuťovku - opravdu křupavé cibulové kroužky vylepšené slaninou a obalem z rozdrcených tortilla chipsů. Příprava je velmi snadná.
Silvestrovské chuťovky: Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena