4 stroužky | česnek | |
2 ks | cibule | |
2 ks | chilli paprička | |
250 ml | olivový olej | |
podle chuti | ||
---|---|---|
bobkový list | ||
celý pepř | ||
čerstvá petrželka | ||
čerstvý rozmarýn |
Česnek oloupeme a rozmačkáme, cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Pálivé papričky na jemno pokrájíme (bez jadérek). Petrželku nasekáme nadrobno. Petrželku s česnekem, cibulí a papričkami vmícháme do oleje společně s pepřem, několika větvičkami rozmarýnu a bobkovým listem.
Cibulovou marinádu používáme k marinování vepřového masa a špízů.
Foto: Shutterstock.com
Jak dochutit maso před grilováním? Tipy na marinádu a koření
Grilování si my Češi užíváme a rozhodně se nebojíme experimentovat. V následujícím videu nás Lukáš Vokrouhlík - šéfkuchař Grill Akademie Weber - naučí recept na kořenící směs a marinádu. Marináda má chuť masa podpořit, nikoli přebít, míní šéfkuchař. Naložené maso bude připraveno na gril během půl hodiny.
Rady a tipy pro správné grilování
Nastal čas, kdy je možné posedávat venku dlouho do večera. Proč ho nevyužít k posezení u grilu s možností připravovat grilované pochoutky pro spoustu svých přátel?
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena