6 ks | vejce | |
2 hrnky | mléko | |
8 hrnků | mouka | |
kypřicí prášek do pečiva | ||
2 lžičky | skořice mletá | |
2 hrnky | cukr moučka | |
2 lžičky | vanilkový cukr | |
1 hrnek | olivový olej Bertolli Classico – Olio di Oliva | |
kůra z 1 citronu | ||
mléko (zdobení) | ||
cukr krupice | ||
barevná cukrová rýže |
Na pomoučeném válu zpracujeme těsto z mouky, vajec, cukru, mléka, skořice, olivového oleje, prášku do pečiva a citronové kůry. Těsto hněteme tak dlouho, dokud není hladké.
Poté je rozdělíme na 4 díly, z nichž vyválíme delší válce, které svineme do spirály. Ty potřeme mlékem, posypeme cukrem a barevným sypáním. Pečeme dozlatova asi 40 minut při 170 °C.
Zdroj: Bertolli.cz
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena