Recept na osvěžující salát, který je nejen v létě vhodný jako lehká večeře.
Hodnocení
2.6
/ 5 (33x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Tatarská omáčka
Ostatní
Vejce4 ks
Paprika1 ks
Majonéza100 ml
Rajče4 ks
Měkký salám20 dkg
Na ozdobu
Pórek
Postup přípravy
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy, osolíme a opepříme. Ve šťávě se nám sůl zatím krásně rozpustí. Dále nakrájíme na malé kostičky náš oblíbený měkký salám. Já používám salám junior. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky.
Přidáme nakrájený měkký salám, vejce a pokrájenou papriku. Přidáme větší sáček majonézy. Pro dochucení lze přidat trochu tatarky. Nyní salát důkladně promícháme.
Šťáva z rajčat se spojí s kořením, žloutky a majonézou, vytvoří nám tak zajímavou zálivku. Je důležité rajčata krájet na malé kousky. Pokud budou velké, nevytvoří se tolik šťávy, která salát spojí. Nakonec dáme salát vychladit do lednice. Nejlépe je připravit salát odpoledne a podávat ho k osvěžující večeři.
Chutný rajčatový salát s majonézou podáváme v miskách a zdobíme nakrájeným pórkem. K salátu podáváme rohlík nebo jiné pečivo podle chuti.
Re: Komentář k receptu Chutný rajčatový salát s majonézou
Slovo lehká jsem myslela jako snadná. Při jeho přípravě používám majolku a tatarku jen na dochucení. Pokud použijete lehkou majonézu a tatarku, bude mít salát tyto hodnoty: 1046 kJ, 15,2 bílkovin, 17,7 tuků, 7,7 sacharidů na porci. Jinak je samozřejmě na každém, jak sníží množství tuků. Stačí třeba majolku naředit jogurtem. Někteří takto upravují i bramborový salát. Záleží na chuti každého.
veraricna
Komentář k receptu Chutný rajčatový salát s majonézou