10 stroužků | česnek | |
6 lžic | olej | |
3 ks | vejce | |
1 hrnek | strouhanka | |
200 g | eidam | |
1 hrnek | hrubá krupice | |
1 hrnek | kukuřičné lupínky | |
500 g | čočka vařená | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
koření do mletého masa |
Uvařenou čočku dáme do mísy a rozmixujeme ji tyčovým mixérem. Přidáme vejce, krupici, nastrouhaný eidam, prolisovaný česnek, olej, strouhanku, drcené kukuřičné lupínky, sůl a koření. Připravenou směs dobře promícháme pouze vařečkou. Pokud se nám čočková směs zdá hustá, přidáme trošku vody. Pokud je řídká, přidáme krupici. Promíchanou čočkovou směs rozložíme na vymaštěný plech. Pokud si přejeme, aby sekaná byla vyšší, stačí nám jeden plech. Pokud chceme, aby byla v nižší vrstvě, rozložíme sekanou na dva plechy. Čočkovou sekanou na povrchu před pečením ozdobíme vidličkou a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Chutnou čočkovou sekanou podáváme s přílohou podle chuti.
Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!
Autor:1-2-3
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena