1 ks | cibule | |
500 g | čočka | |
3 lžíce | hladká mouka | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
ocet | ||
mletý černý pepř |
Čočku propereme a necháme odstát alespoň hodinu ve studené vodě. Ve stejné vodě, kterou ale osolíme, čočku uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji nebo sádle orestujeme cibuli dozlatova, poté zaprášíme hladkou moukou, přidáme ocet a zalijeme trochou vody. Chvíli povaříme a přidáme do uvařené čočky. Nakonec ochutíme solí a pepřem. Čočku na kyselo můžeme podávat s párkem nebo volským okem a kyselou okurkou jako hlavní chod.
Recept na novoroční čočkovou polévku krok za krokem
Na Nový rok by se měla jíst čočka, aby se nás držely peníze. Pokud vás omrzel klasický recept na čočkovou polévku, vyzkoušejte tuto s řapíkatým celerem, mrkví a spoustou koření. Nemá chybu!
(doba přípravy 60 min)
Autor:1-2-3
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena