1 ks | brambory | |
2 lžíce | smetana | |
500 g | bílý chřest | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
3 lžíce | máslo | |
1 l | drůbeží vývar | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý bílý pepř | ||
muškátový oříšek | ||
příloha | ||
1 ks | vejce | |
70 g | šunka | |
1 lžíce | solamyl | |
1 hrst | petrželová nať | |
250 g | kuřecí maso | |
2-3 lžíce | nastrouhaná houska |
Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat
Chřest patří do stejné skupiny zeleniny jako cibule, česnek a pórek. Je dražší než ostatní druhy zeleniny, protože se pěstuje v malém množství a sklízí se ručně. Chřest má neopomenutelné léčivé i regenerační účinky. Připravte si podle našich receptů třeba výborné chřestoto, zkombinujte ho s vepřovou panenkou, telecím a zkuste i krémovou polévku s masovými knedlíčky.
Sezóna chřestu je v plném proudu
V květnu se už jaro rozjelo naplno a v obchodech a na trzích se od farmářů objevují nové potraviny, na které jsme si museli přes zimu počkat, pokud jsme je chtěli opravdu sezónní. Dnes se podíváme na chřest.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena