1. Kuřecí prsa tence naklepeme a nakrájíme na jemné nudličky. Maso osolíme a opepříme. Chřest očistíme a spodní dřevnaté části odřízneme. Bílý chřest oloupeme (zelený chřest neloupeme) a pak stonky nakrájíme na kousky asi 4 cm dlouhé. Bílou část jarní cibulky nakrájíme nadrobno a oloupané stroužky nakrájíme na plátky. Očištěnou chilli papričku jemně nasekáme. Očištěný pórek nakrájíme nadrobno.
2. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu.
3. V hrnci na rozpáleném oleji opečeme kuřecí nudličky, přidáme nakrájenou chilli papričku, jarní cibulku, česnek a nastrouhaný zázvor. Vše asi 3 minuty restujeme, následně zalijeme vývarem a 15 minut zvolna povaříme. Potom do vývaru vložíme chřest a pórek a vaříme asi 5 - 8 minut, dokud nebude chřest akorát na skus. Polévku můžeme podle obliby dochutit světlou sojovou omáčkou.
4. Do polévkových misek rozdělíme uvařené rýžové nudle, zalijeme horkou pikantní chřestovou polévkou a podáváme.
Příprava chřestu a jeho tepelná úprava není nijak složitá, záleží však na jeho kvalitě a čerstvosti. Jedině mladý a čerstvý chřest bude také chutný. Chřest je velmi křehký, a tak je třeba určitá dávka opatrnosti při jeho přípravě. Bílý a zelený chřest se v jistém ohledu připravuje odlišně.
Jemná a krémová: Polévka ze zeleného chřestu krok za krokem
Vyzkoušejte polévku ze zeleného chřestu. Je jemná, krémová a s rozpečenou bagetkou sypanou sýrem chutná báječně. Recept je velmi jednoduchý.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena