500 g | rýže | |
3 ks | žampiony | |
2 dl | bílé víno | |
2 hrstě | čerstvý špenát | |
1 svazek | zelený chřest | |
4-5 ks | jidášovo ucho | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
podle potřeby | ||
máslo |
Chřest a houby očistíme. Obojí podle potřeby a vlastní chuti nakrájíme. Špenát propláchneme. Česnek oloupeme.
Na másle si osmahneme pokrájený česnek s rýží, přidáme houby, zalijeme vínem a vodou, posolíme a necháme dusit. Když je rýže téměř hotová, přidáme pokrájený chřest a špenát. Krátce prohřejeme, až je chřestoto hotové a rýže zcela měkká.
Chřestoto podáváme jako zdravý hlavní chod.
Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat
Chřest patří do stejné skupiny zeleniny jako cibule, česnek a pórek. Je dražší než ostatní druhy zeleniny, protože se pěstuje v malém množství a sklízí se ručně. Chřest má neopomenutelné léčivé i regenerační účinky. Připravte si podle našich receptů třeba výborné chřestoto, zkombinujte ho s vepřovou panenkou, telecím a zkuste i krémovou polévku s masovými knedlíčky.
Recept na chřest ve slaninovém kabátku s holandskou omáčkou krok za krokem
Nastala sezóna chřestu. Je tedy na čase vyzkoušet předkrm z chřestu v kombinaci s jemnou holandskou omáčkou.
Autor:toustovac
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena