2 lžíce | cukr | |
200 | slanina | |
1 ks | vejce | |
2 ks | cibule | |
0.5 lžičky | kmín | |
1 lžíce | sádlo | |
2 lžíce | krupice | |
350 g | hrubá mouka | |
500 g | kysané zelí | |
800 g | brambory vařené ve slupce | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř |
Slaninu nebo špek pokrájíme na velmi drobné kostičky a necháme vypéct dozlatova. Kysané zelí povaříme doměkka s trochou cukru a kmínu. Na sádle dozlatova vypečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté brambory oloupeme a na jemno nastrouháme. Osolíme, opepříme. Přidáme jedno vajíčko, dvě lžíce krupice a postupně přidáváme hrubou mouku, dokud nevznikne pevné těsto. Z těsta vytvarujeme chlupaté knedlíky a rovnou je dáváme do osolené vroucí vody. Noky je nutné rovnou vařit, aby neřídly. Vyškvařenou slaninu dáme včetně tuku do pekáče a smícháme s právě uvařenými chlupatými knedlíky. Chlupaté knedlíky se slaninou smícháme se zelím a cibulí a můžeme podávat.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Autor:cubeec
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena