Tradiční české jídlo, kterému snad nikdo nepohrdne. Knedlíky jsou ozvláštněny houbami a majoránkou.
Hodnocení
3.0
/ 5 (658x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
- -
cukr
- -
sůl
1 ks
vejce
- -
ocet
1 kg
brambory
- -
majoránka
- -
sádlo
200 g
krupice
1 balíček
zelí kysané
100 g
houby sušené
500 g
hrubá mouka
300 g
uzené maso
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, mouku, předem namočené houby, krupici a majoránku, osolíme, dobře promícháme. Z těsta vykrajujeme lžící malé knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 18 minut. Zelí podusíme na sádle, dochutíme octem a cukrem. Uzené maso uvaříme a podáváme buď nakrájené na plátky, nebo na kostičky a promícháme je se zelím i knedlíky.