těsto | ||
---|---|---|
350 g | brambory | |
150 g | brambory vařené | |
250 g | hrubá mouka | |
1 ks | vejce | |
3 špetky | sůl | |
příloha | ||
1 ks | cibule | |
600 g | bílé kysané zelí | |
2 lžíce | sádlo | |
2 špetky | kmín |
Knedlíky: Oba druhy brambor nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními ingrediencemi a pomocí lžíce, kterou namáčíme ve studené vodě, je zaváříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené.
Zelí: Na rozpáleném sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme zelí, ochutíme kmínem a solí. Nakonec vše ve větším hrnci smícháme a podáváme jako přílohu.
Chlupaté knedlíky se zelím podáváma jako přílohu třeba k pečenému masu.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:Jan Kyselka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena