směs | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
2 ks | vejce | |
1 snítka | pažitka | |
3 lžíce | majonéza | |
1 špetka | pepř | |
1 ks | jarní cibulka | |
1 konzerva | šproty s chilli | |
na ozdobu | ||
2 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
1 sklenice | kapie |
Šproty necháme okapat, můžeme použít obyčejné ve slunečnicovém oleji nebo rovnou s příchutí chilli. Jarní cibulku nasekáme spolu s petrželkou nebo pažitkou, uvařená vejce nastrouháme. Přidáme ke šprotům, které jsme vidličkou rozmíchali v misce s majonézou. Dochutíme solí a pepřem, máme-li jen obyčejné šproty, pak přidáme špetku chilli. Pikantní rybí pomazánku mažeme na chlebíčky, ozdobíme petrželkou, plátky vařeného vejce, kolečky cibule a proužkem kapie.
Sýrovo-salámová pomazánka s česnekem
(doba přípravy 25 min)
Vajíčková pomazánka se sýrem a česnekem
(doba přípravy 35 min)
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena