2 kostky | lučina | |
1 lžička | libeček | |
1 lžíce | olivový olej | |
1 ks | velká cibule | |
1 kelímek | zakysaná smetana light | |
1 kelímek | cottage | |
1 lžička | sušená nebo čerstvá petrželka | |
0.5 balíčku | mražená zelenina (hrášek, mrkev, kukuřice) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
bylinková sůl |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kostičky. Osmahneme ji na oleji, vsypeme zeleninovou směs a orestujeme doměkka. Podle potřeby můžeme podlít troškou vývaru. Ochutíme bylinkovou solí. Necháme vychladit. V misce vyšleháme lučinu se zakysanou smetanou, vmícháme cottage bez příchuti a přidáme zeleninovou směs. Dobře promícháme, ochutíme sušeným libečkem a sušenou nebo čerstvou petrželkou. Podle chuti salát ještě dosolíme.
Lučinový salát necháme před podáváním proležet v lednici. Je vhodný na veku (chlebíčky), ale můžeme si ho dát i jen tak k pečivu.
Chlebíčky zdobíme plátkem šunky, kolečkem pórku a olivou. Můžeme použít samozřejmě i jiné suroviny, které máme rádi.
Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů bleskurychle.
Recept na vlašský salát krok za krokem
Domácí příprava vlašského salátu je rychlá a jednoduchá. Navíc má tu výhodu, že přesně víte, co salát obsahuje. Použít se dá na chlebíčky, ale klidně i jako studená večeře.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena