80 ml | olej | |
3 ks | vejce | |
150 ml | mléko | |
2 lžičky | koření | |
180 g | hladká mouka | |
200 g | uzené maso | |
200 g | tvrdý sýr | |
200 g | kysané zelí | |
1 balení | kypřicí prášek |
Sýr a uvařené uzené maso si nakrájíme na menší kostky. K přípravě těsta budeme potřebovat jen jednu misku a vidličku nebo metličku. Nejprve rozšleháme celá vejce, poté zašleháme mléko a olej. Po smíchání tekutých surovin vmícháme do mouky kypřicí prášek (nebo sáček sušeného droždí) a poté smícháme s obsahem ve velké míse. Nyní do směsi vmícháme nakrájené uzené maso, sýr, propláchlé kysané zelí a oblíbené koření. Po důkladném smíchání nalijeme směs do předem máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy na chlebíček a pečeme na 175 °C dozlatova, cca 40 minut. Propečenost chlebíčku můžeme otestovat špejlí. Po vytažení necháme ještě cca 5 minut ve formě, poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Vychladlý slaný chlebíček se zelím a uzeným masem krájíme na plátky a podáváme samostatně či jako přílohu.
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.
Jak využít při vaření domácí sádlo a škvarky?
Jak správně vyškvařit domácí sádlo a připravit křupavé škvarky? Jaké pokrmy dokáží škvarky vyzdvihnout o level výš? Pojďme se společně naučit základy poctivé české kuchyně pomocí vybraných receptů.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena