Domácí chléb s příchutí brambory, který pečeme v domácí pekárně.
Hodnocení
4.1
/ 5 (9x)
Ingredience
2 lžičky
sůl
1 lžíce
ocet
140 ml
mléko
1 lžíce
kmín
250 ml
voda
2 lžíce
škvarky
340 g
hladká mouka
2 lžičky
sušené droždí
2 ks
brambory vařené ve slupce
350 g
žitná mouka
Postup přípravy
Vodu smícháme s vlažným mlékem, přidáme sůl, škvarky, ocet, žitnou a hladkou mouku, kmín.
Dále přistrouháme dvě vařené a oloupané brambory a droždí. Chleba pečeme na základní tmavý program. Těsto se nesmí při míchání lepit na formu, jinak přidáme lžíci mouky.
Po upečení chleba vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.