Oblíbenou mexickou pochoutku již nemusíte kupovat. Zkuste náš recept.
Hodnocení
3.1
/ 5 (1245x)
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Šunka50 g
Rajčata4 ks
Tuk40 g
Oregano
Oregano
Hovězí vývar
Maso hovězí přední500 g
Mletý kmín
Pálivá chilli paprička2 ks
Česnek
Červené fazole150 g
Gulášové koření
Postup přípravy
Den předem si namočníme fazole.
Maso si umeleme, opečeme na části tuku, podlijeme vývarem a podusíme. Přidáme kmín, nasekané chilli papričky, sůl, rozetřený česnek a dusíme. Na zbytku tuku zvlášť podusíme drobně nakrájenou cibuli a rajčata (můžeme přidat i trochu rajčatového protlaku). Přidáme k masu společně s fazolemi, které den předem namočíme, přimícháme drobně nakrájenou šunku a udusíme doměkka.
Nakonec okořeníme kořením a oreganem.
Vařil jsem s jihoamerickým kuchařem. Omdlel by. Mleté maso je omyl. Hodně cibule, osmažit do temně hněda, hovězí na nudličky opéct a s chili mletým a kayenským pepřem solí přidat k cibuli, zalít vodou, vařit 3 hodiny na kejdu, pak přidat fazole, má vzniknout kejda s kousky masa mírně slaná pálivá, uležet/mírně zchladnout. Vynikající. Vařím to tak 30 let, ti co byli za louží říkají ano tak to má vypadat. Servíruji s chlebem. Všichni se mohou umlátit. MUF
organiser
Re: Re: vsechno spatne
Je to Texaské jídlo, Texas již tenkrát byl, jenže pod Španěly se Texas jmenoval Tejas. Jinak správné Chili con carne má být bez fazolí. Vtipné jak i zde všichni píšou název špatně, správně je Chili jen s jedním l, protože název je španělský.
Warhead
Udelejme si v tom trochu jasno
chilli con carne je mexické jídlo. naproti tomu CHILI je texaské jídlo. nepleťte si tyhle dva pojmy.
Natálie
Re: Chyby v receptu
V mexiku se Chilli con carne vaří. Jestli tam vzniklo, to nevím, ale vaří se tam. Je pravda, že jsou i typičtější jídla, jako Puebla nebo Burritos, Tacos a jiné, ale to ještě neznamená, že se tam Chilli nejí.