Malé bagetky (kus 60 g) nakrojíme podélně, aby byly jako rozevřená kniha. Dáme péci do trouby rozehřáté na 180 °C rozkrojenou částí dolů.
Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku a 2 větší opravdu zralá rajčata, hned jak pustí trochu šťávu, asi za 1 minutu, přidáme česnek drcený sušený či čerstvý. Přidáme i oregano, bazalku, velmi malou špetku chilli koření a stáhneme z ohně. Rajčata nesmí zůstat tvrdá, ale ani rozvařená, jen měkká. Směs nesolíme, bageta je sama o sobě dost slaná.
Směs poklademe na dozlatova nasucho opečené bagetky a nahoru naskládáme plátky mozzarelly ze sáčku. Už velmi jemně posypeme bazalkou. Pokud máte čerstvé byliny, je to mnohem lepší, ale v zimě to chutná dobře i se sušenými.
Chicago pizza bez těsta je rychlá. Ihned podáváme. Doba přípravy a samotného procesu je celkem 5 - 10 minut, záleží na zkušenosti.