těsto | ||
---|---|---|
250 g | máslové sušenky | |
100 g | máslo | |
50 g | mandle mleté | |
20 g | cukr | |
1 ks | vaječný bílek | |
1 špetka | mletá skořice | |
krém | ||
350 g | sýr lučina | |
250 g | smetana ke šlehání (31%) | |
100 g | zakysaná smetana 18% | |
100 g | cukr | |
na ozdobu | ||
200 g | černý rybíz | |
1 balení | dortové želé | |
2 dl | voda |
1. Sušenky rozemeleme najemno a smícháme s cukrem, skořicí a drcenými mandlemi. Přidáme změklé máslo a bílek a vše propracujeme na hladké těsto, které vložíme do menší dortové formy vymazané máslem. Těsto pečlivě vmačkáme prsty po celém dně i okrajích formy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a krátce zapečeme, několik minut postačí. Poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
2. Mezitím si rozmícháme Lučinu se smetanou, přidáme zakysanou smetanu a cukr. Krém nalijeme na vychladlý korpus a povrch uhladíme stěrkou. Vložíme do lednice a necháme asi půl hodiny vychladit.
3. Dortové želé smícháme s 2 dl vody a připravíme ho podle návodu na obalu. Vmícháme omyté kuličky černého rybízu, naneseme lžící na vychladlý dort, zlehka uhladíme a necháme dobře ztuhnout v chladu.
4. Cheesecake s černým rybízem nakrájíme a podáváme jako osvěžující dezert.
Jak upéct dokonalý cheesecake? Recepty, které hravě zvládnete
Cheesecake je na první pohled lákavý dezert, který tvoří dvě vrstvy - krusta z rozdrobených sušenek a krémová sýrová vrstva. Jeho přípravy se nemusíte vůbec bát, složitě pouze vypadá. Naučíme vás variantu s borůvkami, jahodovým přelivem, ale i netradiční s arašídy. A rozhodně jím potěšíte každou ženu!
Skvěle vypadá i chutná: Veganský nepečený dort s malinami krok za krokem
Vynikající osvěžující dort, který je ideální do teplého počasí. Navíc je veganský a při přípravě nemusíte zapnout ani troubu. Krok za krokem vám ukážeme, jak ho připravit.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena