2 stroužky | česnek | |
400 g | brambory | |
1 lžička | kmín | |
400 g | špekáčky | |
1 ks | velká cibule | |
800-1000 ml | zeleninový vývar | |
250 g | houby čerstvé | |
1 lžíce | mletá sladká paprika | |
150 ml | smetana na vaření | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na ozdobu | ||
cibulová nať |
1. Na chalupářský buřtguláš si připravíme všechny uvedené suroviny. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a pokrájíme na kousky. Špekáčky sloupneme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Ve smetaně rozkvedláme lžíci hladké mouky.
2. Na oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, vmícháme houby, kmín, pepř a vše krátce opečeme. Orestované houby zasypeme červenou paprikou, kterou necháme zpěnit, přidáme brambory, vše podlijeme vývarem a zvolna uvaříme doměkka. K měkkým bramborám přidáme špekáčky, povaříme ještě asi 10 minut a nakonec vmícháme smetanu s moukou.
3. Chalupářský buřtguláš s houbami ještě krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme. Chalupářský buřtguláš s houbami rozdělíme na porce, posypeme natí jarní cibulky a podáváme s pečivem.
Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem
Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.
Tajný recept myslivců: Perníkový zvěřinový guláš na víně a rozmarýnu
Připravit zvěřinový guláš není nic složitého, pokud máte ten správný recept. Špetka rozmarýnu a kapka vína jsou zárukou úspěchu.
Vaření na dovolené: Rychlé recepty na chatu i do kempu
Všichni víme, že ne vždy nám na dovolené (zvlášť s dětmi) vystačí peníze na návštěvu restaurací a stánků, které jsou na každém rohu. Pokud se rozhodneme vyrazit na dovolenou, kde si můžeme připravit vlastní pokrmy, budou se hodit tipy, co vařit, aby nám to nezabralo příliš času, a přesto jsme si pochutnali.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena