300 ml | voda | |
2 lžíce | sypaný černý čaj | |
2 lžičky | mletá skořice | |
1 lžička | mletý zázvor | |
0.5 špetky | muškátový oříšek - strouhaný | |
1 špetka | čerstvě mletý černý pepř | |
150 ml | mandlové mléko | |
2 lžíce | javorový sirup |
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme 2 lžíce sypaného černého čaje, 2 lžičky skořice, 1 lžičku zázvoru, 1/2 lžičky muškátového oříšku, špetku pepře a přivedeme k varu.
Poté odstavíme ze sporáku, osladíme javorovým sirupem a přecedíme směs přes cedník. Horký nápoj přelijeme do hrnečku. Zvlášť si připravíme pěnu z mléka a přilijeme ji do čaje.
Hotový nápoj chai latté můžeme ozdobit mletou skořicí a servírovat.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena