směs | ||
---|---|---|
6 g | sypaný černý čaj | |
1 ks | celý kardamom | |
1 ks | celá skořice | |
3 ks | hřebíček | |
1 ks | badyán | |
1 špetka | římský kmín | |
1 špetka | mletý sušený koriandr | |
0.3 l | voda | |
3 lžičky | třtinový cukr | |
2 dl | mléko |
Koření povaříme asi 10 minut v 0,3 litru vody, přidáme čaj a vaříme dalších 5 minut. Nakonec osladíme a dobře promícháme. Vaříme bez pokličky, aby se voda částečně vypařila a výluh byl intenzivnější. Do dvou třetin nahřátého šálku nalijeme výluh, našleháme horké mléko a šálek dolijeme. Podle chuti můžeme ozdobit skořicí nebo kakaem. Silný výluh čaje a voňavého koření zalitý našlehaným mlékem je perfektní alternativou ke kávě nebo čaji, určitě si pochutnáte.
Voňavé nápoje pro zahřátí: Zkuste jablečný punč, grog i kokosovou kávu
Začaly zimní radovánky a milovníci sněhu a zimních sportů vyráží na hory. Po dlouhých hodinách strávených na sjezdovkách nebo na běžeckých tratích člověk promrzne a tak nejjednodušší a nejúčinnější způsob jak zahřát prokřehlé tělo je teplý nápoj s kapkou alkoholu nebo bez. Přinášíme vám několik zajímavých receptů, jak se zahřát teplým nápojem. Mezi nejčastěji podávané horké nápoje patří samozřejmě svařené víno a grog. Základem těch nejlepších voňavých drinků je dobré víno, silný rum a hlavně různé druhy koření, které připravovaným nápojům dodá chuť a nezapomenutelné aroma.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena