Čevapčiči je srbské národní jídlo, které se připravuje zásadně z jehněčího masa, ale my můžeme udělat výjimku.
Hodnocení
4.5
/ 5 (1566x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
7x
Ingredience
1-2 stroužky
česnek
2 ks
cibule
400 g
míchané mleté maso
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
Postup přípravy
Na jemno umleté maso promícháme s trochou vody, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a mletou sladkou paprikou.
Z hmoty vytvarujeme na prkýnku poprášeným moukou malé válečky. Čevapčiči opékáme na pánvi na oleji nebo sádle do zčervenání. Popřípadě je grilujeme na roštu a občas potíráme olejem.
Čevapčiči podáváme s cibulí nakrájenou na tenká kolečka, sterilovanými okurkami a hořčicí s opečenými brambory.