Nenáročný recept na sýrovou omáčku s česnekem k těstovinám a také ke kuřecímu masu.
Hodnocení
5.0
/ 5 (12x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
1x
Ingredience
1-2 paličky
česnek
1 ks
cibule
100 g
tavený sýr
1 kelímek
smetana 12%
podle chuti
mletá sladká paprika
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na jemno a dáme ji orestovat do woku. Nemáte-li wok, tak do normálního hrnce.
Až cibule zesklovatí, přilijeme jednu smetanu. Množství smetany použijeme podle toho, kolik porcí chceme mít, nám vyjde 1 smetana na 2 porce. Necháme chvíli povařit a poté do smetany přidáme jeden celý tavený sýr. Místo taveného sýru můžeme klidně přidat celý hermelín, nivu a jiný sýr, který máme rádi. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí, poté přihodíme prolisovaný česnek. Počet stroužků dáme podle toho, jak moc pálivé to chceme.
Česnekovo-sýrovou omáčku mícháme na mírném ohni, dokud nezhoustne. Pokud omáčka nechce zhoustnout, zahustíme ji troškou hladké mouky. Rozmícháme si mouku ve skleničce s mlékem a postupně ji budeme do omáčky přilévat.
Do česnekovo-sýrové omáčky můžeme přidat trošku červené papriky, aby omáčka chytla hezkou barvu, pak už můžeme podávat. Nám doma česnekovo-sýrová omáčka nejvíc chutná s noky.