3 stroužky | česnek | |
3 ks | brambory | |
1 ks | cibule | |
0.3 ks | celer | |
2 ks | mrkev | |
0.5 ks | petržel | |
1 šálek | kroupy | |
1 ks | bobkový list | |
3 kuličky | nové koření | |
300 g | vepřová plec | |
příloha | ||
---|---|---|
4 stroužky | česnek | |
1 ks | vejce | |
1 lžíce | solamyl | |
300 g | mleté vepřové maso | |
podle potřeby | ||
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
majoránka | ||
mletý zázvor | ||
mletý černý pepř |
Kroupy uvaříme podle návodu na obalu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Celer, mrkev, petržel a cibuli očistíme a spolu s pleckem vložíme do hrnce. Přidáme sůl a celý pepř, bobkový list a nové koření a vše zvolna vaříme, dokud není maso měkké. Pak vývar scedíme do jiného hrnce a přidáme brambory, které uvaříme doměkka. Měkké maso nakrájíme na kousky a přidáme do vývaru k bramborám. Mezitím si připravíme masové knedlíčky. Mleté maso promícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, mletým zázvorem, vejcem a solamylem. Ze směsi tvoříme mokrýma rukama knedlíčky, které na malém množství oleje necháme ze všech stran opéci. Opečené knedlíčky a uvařené kroupy vložíme do vývaru s masem a brambory, vše spolu ještě 10 - 15 minut povaříme. Polévku ochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. Česnekovou polévku s kroupami a knedlíčky rozdělíme na porce a podáváme s pečivem.
Síla česneku: Užijte ho v receptech a posilujte svou obranyschopnost
Oddalovač stárnutí, dezinfekční prostředek a přírodní antibiotikum, které je původem z Asie, působí v čerstvé podobě velmi účinně. Už Pythagoras nazval česnek králem koření.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena