Nejdříve si připravíme kari pastu: sušené chilli papričky povaříme 10 minut ve vroucí vodě a poté je zcedíme a osušíme. Koriandrová semínka a kmín orestujeme v pánvi na sucho. V hmoždíři roztlučeme chilli papričky, kůru z limetky a sůl. Přidáme kmín, koriandrová semínka, citronovou trávu, česnek, kafirový list, koriandrový kořen, bílý pepř, šalotku galangan a dále tlučeme do jemné pasty. Přidáme krevetovou pastu a dobře promícháme. Všechny ingredience na marinádu smícháme v míse dohromady. Kachní prsa obalíme v marinadě a necháme minimálně 1 hodinu odpočinout. Poté kachnu opečeme na grilu, nejdříve na kůži a poté dopečeme na druhé straně. Kari pastu orestujeme v pánvi na oleji asi 2 minuty, přidáme kafírové listy. Pak vmícháme kokosový krém a mléko, palmový cukr a rybí omáčku. Vaříme 5 minut, potom přisypeme lilek, lichi a povaříme další 3 minuty. Nakonec přidáme pečenou kachnu nakrájenou na plátky a thajskou bazalku. Červené curry s kachnou podáváme s jasmínovou rýží.
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem
Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.
Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře
Dnes vás naučíme delikátní kořeněnou kari omáčku připravenou podle receptu z Bangladéše. Kromě kuřete můžete omáčku použít ke krevetám, jehněčímu, hovězímu nebo k zelenině.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena